MENEMEN
MENEMEN
Mevsiminde taze domateslerle yapılan enfes bir menemene kim hayır diyebilir ki. Yaz kahvaltılarının baş tacıdır o. Yalnız şöyle birde gündemi de vardır ki o da menemen soğanlı mı olur soğansız mı meselesi :) Her iki şekilde de güzel olur tabi ama bu soruya benim cevabım soğanlı diyerek tarifime geçiyorum ;)
MALZEMELER
- 1 adet küçük boy soğan
- 3 adet orta boy domates
- 2 adet sivri biber
- 2 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. Biberleri küçük küçük doğrayın. Soğanı da küçük doğrayıp sivri biberler ile birlikte tavada sıvı yağ ile yumuşayana kadar pişirin. Domatesleri ilave edin. Ara sıra domatesleri kaşıkla ezerek yumuşayana kadar tuzu da ilave ederek pişirin. Domatesler pişince üzerine yumurtaları kırın. Kimyonu ekleyin ve kaşıkla şöyle bir karıştırın. Yumurtalar da pişince menemen servise hazır. Afiyet olsun.
,
Yorumlar
Yorum Gönder