CHURROS
CHURROS
Çok kısa sürede hafif ve pratik bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Aslında görüntüsü ve lezzetiyle bizim meşhur tatlılardan olan halka tatlısına benzetiyorum biraz. Sadece halka tatlısının şerbetsiz halini düşünün. Evet o halde bir İspanya tatlısı olan, İspanyolların çok sevdiği ve kahvaltılarda çok sık tükettikleri çıtır çıtır bir lezzet olan Churros tarifine büyük bir keyifle geçebiliriz :)
MALZEMELER
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- Birkaç damla limon suyu
- Bolca sıvı yağ
Bulamak için:
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Tencereye su, şeker, tuz, limon suyu ve tereyağ alın. Ocakta sürekli karıştırarak kaynamaya başlayınca unu ilave edin ve pürüzsüz hale gelene kadar kaşıkla ezerek karıştırın. Ocaktan alın ve 15-20 dk arası soğuması için dinlendirin. Soğuyan hamuru yıldız uçlu bir sıkma torbasının içine alın ve yağlı kağıt üzerine uzun veya kısa istediğiniz uzunlukta şeritler yapın. Sıvı yağı tencerede iyice kızdırın. Churroları kızgın yağın içine yavaşça atıp eşit bir şekilde her tarafını kızartın. Kızaran Churroları şeker ve tarçın karışımına bulayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder