ŞAKŞUKA
ŞAKŞUKA
Patlıcan severlerin vazgeçemediği, ismiyle şarkılara bile konu olmuş, patlıcanın en lezzetli hallerinden biri olan şakşuka tarifi ile geldim. Yaz mevsiminin en güzel mezelerinden bir tanesidir bence. Taze sebzelerle harika olur. Yapımı da çok kolaydır. Patlıcanın leziz olmadığı bir tarif var mı zaten diyerek bende hemen tarifime geçiyorum :)
MALZEMELER
- 4 adet orta boy patlıcan
- 5 adet domates
- 4-5 adet sivri biber
- 6-7 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz
- Karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Tavaya bol sıvı yağ alın ve ısıtın. Isınan yağın içine patlıcanları alın ve kızartın. Kızaran patlıcanları bir kabın içine alın. Domatesleri rondodan geçirin. Sivri biberleri küp küp doğrayın. Sarımsakları küçük küçük doğrayın. Tavadaki fazla yağı süzün ve sivri biberleri tavaya alıp hafif kızartın. Sarımsakları tavaya alıp şöyle bir karıştırdıktan sonra domates püresi, sirke, yeterince tuz ve karabiber ilave edip 5 dk pişirin. Sonrasında patlıcanları ilave edip 3-4 dk daha pişirin. Servis tabağına alarak üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder