ANTALYA PİYAZI
ANTALYA PİYAZI
Ne yalan söyleyeyim daha yeni yeni tanışıyorum bu lezzetle. Bildiğimiz ve sevdiğimiz o klasik piyazdan farkı içindeki o enfes tahinli sosu. Sos deyip geçmeyin tam ekmeği banmalık :) Bu piyazın en sevdiği arkadaşı ise yanında nefis bir köfte. Sofraya ikisini birlikte alın derim. Bizler sevdik. Umarım dener sizlerde seversiniz.
MALZEMELER
- 2 su bardağı haşlanmış fasulye
- 1 çay bardağı tahin
- 1 adet limonun suyu
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı su
- 2 diş sarımsak
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Bol kıyılmış maydanoz
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle haşlanmış fasulyeleri servis tabağına alın. Sosu için gerekli olan malzemeleri tahin, limon suyu, sirke, sarımsak, kimyon, su ve yeteri kadar tuzu bir kabın içinde iyice karıştırın. Sosu fasulyelerin üzerine gezdirin. Dilimlenmiş soğan, domates ve yumurtaları üzerine yerleştirin. Bol kıyılmış maydanoz serpin. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder