PATATES MANTISI
PATATES MANTISI
Bugün hepimizin çok severek yediği o güzelim mantılara farklı bir bakış açısıyla yaklaşıp, bizler için fazla da uğraştırıcı olmayan oldukça pratik ve de lezzetli bir patates mantısı yapalım. Patates mantısı nefis bir ana yemek olarak karşımıza çıkacak. Kolaylığına ve lezzetine şaşırabilirsiniz, benden söylemesi :)
MALZEMELER
- 200 g kıyma
- 3 adet patates
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri küp küp doğrayın. Çok az tuz serpin ve harmanlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin. Patatesleri tepsiye alın ve 210 derece fırında yumuşayıp hafif kızarana kadar pişirin. Ara sıra patatesleri karıştırın (ters düz edin). Sıvı yağı tavaya alın. Kıymayı da alıp rengi dönene kadar karıştırarak pişirin. Salçayı ilave edip karıştırın. Tereyağı ekleyin. Yeterince tuz ve karabiber ilave edip harcı pişirin. Sarımsağı rendeleyin ve yoğurtla birlikte karıştırın. Servis tabağına patatesleri yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Kıymalı harcı da ilave edip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder