TULUMBA TATLISI
TULUMBA TATLISI
Yine yapımı zor gibi görünen ama evde herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tatlı ile yani tulumba tatlısı ile karşınızdayız. Sadece birkaç püf noktası var, bunlara dikkat etmemiz yeterli. Bunlara dikkat ettiğimiz sürece çıtır çıtır tulumba tatlıları en lezzetli haliyle bizleri bekliyor olacak :) Püf noktasına gelecek olursak tulumbaları kızartacağımız yağın ve şerbetinin soğuk olması. Hatta şerbetini bir gün öncesinden yapıp dolaba bile atabilirsiniz, bu şekilde işiniz daha da kolaylaşacaktır.
MALZEMELER
- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 limon dilimi
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti için tencereye su, şeker ve limon dilimini alıp kaynatın. Kaynama başlayınca 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tencerenin içerisine su, şeker, tuz ve tereyağ alıp kaynamaya bırakın. Tereyağ eriyip su kaynamaya başlayınca unu ilave ederek 3-4 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Pişen hamuru ocaktan alın. Soğuması ve kabuk tutmaması içi hemen hemen karıştırarak bekletin. Hamur soğuyunca üzerine nişastayı ve teker teker yumurtaları kırarak elinizle iyice yoğurun. Hazır olan hamuru tırtıklı uç takılı bir sıkma torbasına alın. Büyük bir tavanın içerisine bolca sıvı yağ koyun. Yağ soğukken sıkma torbasındaki hamurdan küçük parçalar kesin. Ocağın altını açıp kısık ateşte kızarana kadar arada kevgir yardımı ile karıştırarak pişirin. Pişen tulumbaları ocaktan alıp soğuk şerbetin içine alın. Şerbetin içinde 2-3 dakika bekletin. Pişirme işlemini tekrarlayacağınız zaman yağın tekrar oda ısısına gelmesini bekleyin. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Tulumbaları servis ederken üzerilerine Antep fıstığı serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder