TARÇINLI HAMUR KIZARTMASI
TARÇINLI HAMUR KIZARTMASI
Sizler için çok pratik bir tarif bulup hemen bir koşu kaptım geldim 😉 Hamur işleriyle aranız nasıl, yada tarçın içeren tarifleri sever misiniz. Her ikisi de sizler için evet ise o halde sizlere güzel bir tarifim olacak. Özellikle çocuklar çok sevecek. Kahvaltıda çayınızın yanına pratik bir şekilde hazırlayıp hemen sofraya ikram edebileceksiniz.
MALZEMELER
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir çimdik tuz
- 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- Kızartmak için sıvı yağ
Bulamak için;
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına yumurta, süt, tuz ve şekeri alıp karıştırın. Üzerine sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarı değişiklik gösterebilir o yüzden kontrollü ilave edin. Hamuru tezgahın üzerinde merdane yardımı ile buyuk servis tabağı büyüklüğünde iki taraflı çevirerek açın. Çay bardağının geniş tarafıyla hamurdan yuvarlak şekiller çıkarın. Tavaya sıvı yağ alın. Isınmış yağın içine hamurları atın ve iki taraflı çevirerek kısık ateşte kızartın. Kızaran hamurları tarçın ve şeker karışımına bulayın. Hamurlar bitene kadar bu işleme devam edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder