KÖFTELİ PATLICAN SARMA


    KÖFTELİ PATLICAN SARMA

    Bugün kendimizi ve sevdiklerimizi patlıcan ve köftenin bir araya geldiği sunumu ve lezzetiyle oldukça şık bir yemekle şımartmaya ne dersiniz😉 Yapımı zor gibi görünür ama aslında çok pratik bir tariftir. Köfteleri patlıcana sar ve fırına ver hepsi bu. Hadi kolay gelsin :)

     MALZEMELER

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 300 g kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ
      Sos için;
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
       HAZIRLANIŞI

       Öncelikle köftesi için yoğurma kabına kıyma, soğan rendesi, sarımsak rendesi, yumurta, salça, galeta unu, yeteri kadar tuz ve karabiber ilave edin ve iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabına alın. Patlıcanları uzun ve ince dilimler şeklinde kesin. Tavaya bir miktar sıvı yağ alın ve kızdırın. Patlıcanları iki taraflı kızartın. Köfte harcından küçük parçalar alın ve köftelere oval şekil verin. Köfteleri patlıcanları kızarttığınız tavada az sıvı yağ ile kızartın. Köfteleri patlıcan dilimlerinin geniş kısmına koyun ve sarın. Hepsini bu şekilde hazırlayın ve uygun bir fırın kabına yerleştirin. Sıcak suyun içine salçayı alın ve karıştırın. Sosu patlıcanların üzerine gezdirin. Bir miktar tuz serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk pişirin. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar