TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ
TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ
Milföy hamurları ile çalışmak inanılmaz keyifli oluyor. Hamuru zaten hazır olduğu için bizlere de pratik ve lezzetli tarifler hazırlamak kolay oluyor tabii :) Yapmamız gereken sadece tarifte de olduğu gibi nefis bir iç harcı hazırlamak. O zaman tavuklu kolay bir iç harcı ile talaş böreği yapalım bugün.
MALZEMELER
- 12 adet kare milföy hamuru
- 1 adet soğan
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı garnitür
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
HAZIRLANIŞI
Milföyleri oda ısısında yumuşamaya bırakın. Soğanı ve tavuk göğsü minik minik doğrayın. Sıvı yağı ısıtın ve soğanları ekleyip kavurun. Tavuk etini ekleyin ve karıştırın. Salça, tuz ve yeterince karabiber ilave edip tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alın ve garnitürü ilave edin. 5 dk kadar bekletin. Oda ısısında olan milföylerin sadece kenar kısımlarını oklava yardımı ile biraz genişletin. Hamurun orta kısmına iç harçtan yeterince koyup zarf şeklinde katlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Katladığınız kısım alta gelecek şekilde börekleri tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder