ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ
ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ
Bu tarifte hiçbir şekilde teknik meknik kullanılmamıştır😜 Herkesin kolaylıkla yapabileceği hafif, lezzetli serin bir yaz tatlısıdır şeftalili muhallebi. Şaka bir yana canınız tatlı bir şeyler çektiğinde dolabınızda 2 adet şeftaliniz varsa hemen mutfağa koşun ve bu muhallebiyi yapın. Asla pişman olmazsınız😊
MALZEMELER
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet orta boy şeftali
- 1 paket vanilya
- Üzeri için ince çekilmiş ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp kaynama noktasına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alıp kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağı ilave edip tereyağ eriyene kadar karıştırın. Önceden kabukları soyulmuş ve küçük küçük dilimlenmiş şeftalilerin de yarsını ilave edip tekrar karıştırın ve ocaktan alın. Muhallebiyi eşit miktarda kaplara paylaştırın. Kalan şeftalileri muhallebilerin üzerine yerleştirin. Ceviz içiyle süsleyin. En az 2-3 saat kadar dolapta soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder