YOĞURTLU BULGUR PİLAVI
YOĞURTLU BULGUR PİLAVI
Anadolunun baştacı sofralarımızın vazgeçilmezi bulgur. Özellikle de sulu yemeklerimizin yanında olmazsa olmazı pilav hali. Sağlıklı ve lezzetli olan bulgur pilavının bu çeşidini de çok seveceksiniz :)
MALZEMELER
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 kase yoğurt
- 4 su bardağı su
- tuz
- nane
HAZIRLANIŞI
Tencereye zeytinyağ koyun. Ardından bulgur, mercimek, nohut ve tuzu ekleyip kısık ateşte 3-4 dk kadar kavurun. Suyunu ilave edip pişirin. Su miktarı bulgurun türüne göre değişebilir kontrol ederek eğer su az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz. Pilav pişince 10 dk kadar demlenmeye bırakın. Ardından servis yapacağınız kaba alın ve yoğurt ekleyin. Üzerine bir miktar nane serpin. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder