PORTAKALLI İRMİK TATLISI
PORTAKALLI İRMİK TATLISI
Sütlü tatlıları oldum olası çok severim. Şerbetli tatlılara göre daha sağlıklı,kalorisi düşük ve daha hafif oluyorlar. Biraz daha masumlar yani :) Vereceğim tarifte mutfağımızda kolaylıkla bulunabilen malzemelerle hazırlayabileceğimiz evet kolay ama bir o kadarda lezzetli bir tatlı. Portakalla irmiğin bir araya geldiği nefiss bir tatlı oldu mutlaka deneyin derim:)
MALZEMELER
- 1 lt süt
- 10 yemek kaşığı irmik
- 8-9 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
Tencereye süt, irmik ve şekeri koyup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Kaynamaya başlayınca tereyağ ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve ocaktan alıp hindista cevizini ekleyelim. Uygun bir borcama dökelim. Öncesinde borcamı ıslamayı unutmayalım. Buzdolabında soğumaya bırakalım. Bizde bu arada üzeri için portakallı sosu hazırlayalım. Tencereye portakal sularını koyalım. Nişasta ve şekeri de ilave edip kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca tereyağ ekleyip ocaktan alalım. Tatlımızın üzerine eşit bir şekilde yayalım ve tekrar dolapta soğumaya bırakalım. En az 3-4 saat bekletelim. Afiyet olsun ...
Yorumlar
Yorum Gönder