SARIMSAKLI EKMEK


    SARIMSAKLI EKMEK

     Bu sabah kahvaltı için hazırladığım mis gibi sarımsaklı ekmeklerim var tarifimde. Özellikle de bayatlamış ekmekleriniz varsa onları en lezzetli halleriyle değerlendirmenin galiba en en nefis hali diyorum. Öğün olarak en çok kahvaltıya yakıştırıyorum, tabi yanında peynir olmazsa olmazı bence çayı çok sevdiğim için güzel demlenmiş birde çay olsun yanında tamamdır. Hafta sonu kahvaltılarınız için farklı bir seçenek olacaktır :)

     MALZEMELER

  • 1 adet bütün ekmek
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 diş sarımsak
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • bir çimdik tuz
     HAZIRLANIŞI

    Ekmeği dilimleyelim. Tereyağın içine ince doğradığımız maydanoz, rendelediğimiz sarımsak, pul biber ve tuz ekleyip iyice karıştıralım. Bu arada hazırlamadan önce tereyağını  oda ısısında biraz bekletmek daha iyi sonuç verecektir. Ekmeğin üzerine sürmesi kolay olacaktır. Hazırladığımız tereyağını dilimlerin üzerine sürelim. 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim. 15 dk yeterli olacaktır. Afiyet olsun... 








Yorumlar

Popüler Yayınlar