YOĞURTLU BÖREK
YOĞURTLU BÖREK
MALZEMELER
- 2 adet yufka
- 1 kase yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı nane + kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
İlk yufkayı serelim ve her tarafını sıvıyağla yağlayalım. Rulo şeklinde saralım ve yağlanmış uygun bir fırın tepsisinin içine kendi etrafında döndürerek yerleştirelim. Diğer yufkayıda aynı şekilde hazırlayıp yufkanın etrafına saralım.Yufkaların üzerini sıvıyağla iyice yağlayalım. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Yufkalar pişince sıcakken dilimler halinde keselim ve hazırladığımız sarımsaklı yoğurda bulayalım. Son olarak üzerine naneli biberli sosumuzu da hazırlayıp dökelim. Afiyet olsun ...
Yorumlar
Yorum Gönder