SARAY SARMASI
SARAY SARMASI
Tatlıya şöyle bir bakıyorum da çok fazla söze gerek yok diye düşünüyorum, zaten tatlı uzun uzun anlatıyor kendisini. Evet bu saray sarması gerçekten çok nefis bir şey. Sunumu ile önce gözleri tadı ile de mideleri doyuruyor. Yapım aşaması da bir o kadar da keyifli ve pratik bir tatlı. Sevdiklerinize ve misafir sofralarınıza büyük bir keyifle ve kolaylıkla yapabilirsiniz. Sütlü tatlılar benim en çok sevdiklerimdir. Saray sarması tatlısı da bunlardan birisidir. Hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı. Umarım sizlerde dener ve seversiniz.
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 avuç kıyılmış fındık veya ceviz
- Bolca Hindistan cevizi
- Toz Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Muhallebi için tencereye süt, şeker ve un ekleyip bir güzel karıştırın. Ocağa alıp koyu kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilya ilave edip iyice karıştırıp ocaktan alın. Büyük boy fırın tepsisinin her tarafına bolca Hindistan cevizi serpin. Muhallebiyi üzerine gezdirip spatula yardımı ile düzleyin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 1 paket krem şanti ve 1,5 çay bardağı sütü bir kabın içine alıp koyu kıvam alana kadar çırpın. Krem şantiyi spatula yardımı ile muhallebinin üzerine bir güzel yayın. Üzerine kıyılmış fındık yahut ceviz gezdirin. Muhallebiyi enine ve boyuna olmak üzere ortadan ikiye kesin. Muhallebiyi 8 eşit parçaya dilimleyin. Tekrar spatuladan yardım alarak her bir dilimi rulo şeklinde yuvarlayın ve tepsideki Hindistan cevizine bulayın. Servis tabağına alıp üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder