MİNİ MİLFÖY BÖREK
MİNİ MİLFÖY BÖREK
Misafirlerim için milföy hamurundan yaptığım bu güzel börekleri sizlerlede paylaşmak istedim. Milföy hamuru olunca tabii son derece pratik bir börek tarifi oluyor. İçi yumuşak dışı çıtır tam bir simit tadında börek diyorum. Misafirlerinize, çay saatlerinize, hafta sonu kahvaltı sofralarınıza yapın bence harika oluyorlar. Mini mini çayın yanında da pek bir lezzetli ve şirinler :)
MALZEMELER
- 5 adet milföy hamuru
- Bir küçük kase ufalanmış yağlı beyaz peynir
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Bolca kavrulmuş susam
HAZIRLANIŞI
Peynirle maydanozu karıştırın. Milföy hamurları oda ısısında biraz yumuşadıktan sonra ilk hamuru tezgaha alıp çizgi yerinden ortadan ikiye kesin. Kare şeklindeki hamurları tekrar ortadan ikiye kesin. Her bir milföy hamurun içine yeteri kadar peynir koyup rulo şeklinde sarın. Hamurları önce pekmezli su karışımına sonrada bolca susama bulayıp tepsiye dizin. Tüm hamurları bu şekilde yapın ve tepsiye yerleştirin. Üzerlerine bir bıçak yardımı ile çizik atın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder