BAL KABAĞI SİNKONTA

     BAL KABAĞI SİNKONTA

     Sinkonta bal kabağı ile yapılan ege mutfağına ait harika bir yemektir. Bal kabağı denince çoğumuzun aklına ilk gelen elbette ki bal kabağı tatlısı oluyor. Birde bal kabağı çorbası var o da nefis bir şey. Ama bir sinkonta tarifi var ki inanın bana parmaklarınızı yersiniz. Fırında pişen çok lezzetli bir bal kabağı yemeği. Tatlısının dışında tuzlusu da gönlünüzü fethedecek. Et yemeklerinizin yanına yapabilirsiniz yada başlı başına yanında güzel bir pilav eşliğinde tüketebilirsiniz. Tam da mevsimindeyiz artık bal kabağı tezgahlarda yerini almaya başladı. Umarım sizlerde az malzemeli ama çok lezzetli bu yemeği en kısa sürede dener ve seversiniz. 

       MALZEMELER

  • 1 kg bal kabağı ( kabukları soyulmuş )
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Yarım limon suyu
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için yoğurt ve kırmızı pul biber
      HAZIRLANIŞI

      Kabakları çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Bir güzel yıkayıp uygun bir fırın kabının içine yerleştirin. Üzerine piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Sarımsakları doğrayıp ekleyin. Salçanın içine limon suyu ve sıcak suyu ekleyip karıştırın ve kabakların üzerine gezdirin. Yeterince tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip bir güzel karıştırın. 180 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Bir veya iki kez tepsiyi fırından çıkarıp kabakları bir güzel karıştırın. Fırından çıkan kabağı servis tabağına alıp üzerine bir miktar yoğurt ilave edin. Kırmızı pul biber serpin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar