BAL KABAĞI SİNKONTA
BAL KABAĞI SİNKONTA
Sinkonta bal kabağı ile yapılan ege mutfağına ait harika bir yemektir. Bal kabağı denince çoğumuzun aklına ilk gelen elbette ki bal kabağı tatlısı oluyor. Birde bal kabağı çorbası var o da nefis bir şey. Ama bir sinkonta tarifi var ki inanın bana parmaklarınızı yersiniz. Fırında pişen çok lezzetli bir bal kabağı yemeği. Tatlısının dışında tuzlusu da gönlünüzü fethedecek. Et yemeklerinizin yanına yapabilirsiniz yada başlı başına yanında güzel bir pilav eşliğinde tüketebilirsiniz. Tam da mevsimindeyiz artık bal kabağı tezgahlarda yerini almaya başladı. Umarım sizlerde az malzemeli ama çok lezzetli bu yemeği en kısa sürede dener ve seversiniz.
MALZEMELER
- 1 kg bal kabağı ( kabukları soyulmuş )
- 2 adet büyük boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Yarım limon suyu
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için yoğurt ve kırmızı pul biber
Yorumlar
Yorum Gönder