FIRINLANMIŞ PEKMEZLİ AYVA TATLISI

 

     FIRINLANMIŞ PEKMEZLİ AYVA TATLISI

     Meyveli tatlıları severim, hafif oluyorlar çünkü. Ayva tatlısıda onlardan biridir. Bu tarifte hepimizin bildiği ve sevdiği o klasik ayva tatlısının biraz dışına çıkıp şekersiz, fırında yumuşacık kendi aroması ile pişmiş yine son derece lezzetli bir ayva tatlısı yapmış olacağız. Şeker yok diye sakın öyle tatsız tuzsuz olur diye düşünmeyin pekmezin verdiği tatlılık ona yetiyor. Tatlı ve mayhoş bir lezzet oluyor. Fırınlanmış olunca ayvanın kendi doğal tadını alabiliyorsunuz bu şekilde. Bence ayva tatlısı kış aylarında yapılabilecek en güzel tatlılardan biri diyebilirim. Umarım sizlerde ayva tatlısını tarifte olduğu gibi dener ve seversiniz. 

      MALZEMELER

  • 2 adet ayva
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 4 yemek kaşığı kaymak
  • Nar tanesi
  • Toz Antep fıstığı
      HAZIRLANIŞI

     Ayvaları fırının ızgara telinin üzerinde 210 derecede yumuşayana kadar pişirin. Izgaranın alt tarafına tepsi koymayı unutmayın. Ayvalar pişince soğumaya bırakın. Soğuyan ayvaların kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Çekirdekli orta kısmını çıkarıp temizleyin. Sap kısımlarını da temizleyin. Ayvaların her birine birer yemek kaşığı pekmez gezdirin. Ortalarına birer yemek kaşığı kaymak koyun. Toz Antep fıstığı serpip nar taneleri ile süsleyin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar