KÖZ BİBER ÇORBASI
KÖZ BİBER ÇORBASI
Köz biber çorbası kırmızı kapya biberle yapılan kış aylarına yakışır tam bir şifa çorbasıdır. Yapımı çok pratik çokta lezzetli bir çorba. Köz tadını sevenler için bu tadı tamamen alabilecekleri bir çorba olacak. Hep aynı çorbaları içmekten sıkıldım diyenler ve farklı bir şeyler arayanlar hiç tereddüt etmeden deneyin derim. Dilerseniz isteğe bağlı içine servis aşamasında bir miktar kaşar rendesi ekleyebilirsiniz.
MALZEMELER
- 3 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 çay bardağı süt
- 6 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
HAZIRLANIŞI
Kapya biberleri ocakta köz tavasında közleyip kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyip iri küpler şeklinde doğrayın. Tencereye tereyağı alıp eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Biberleri ilave edip 2 dk kadar daha kavurun. Sıcak suyu ekleyin ve biberler iyice yumuşayana kadar kaynatın. Sonrasında pürüzsüz kıvam alana kadar çorbayı blenderden geçirin. Sütü ekleyip bir taşım daha kaynatın. Yeterince tuz ve karabiber ilave edip çorbayı ocaktan alın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder