BİBER YOĞURTLAMA

     BİBER YOĞURTLAMA

     Biber yoğurtlama kapya  biberle yapabileceğiniz son derece pratik ve bir o kadar da lezzetli bir meze çeşitidir. Et yemeklerinin yanına çok iyi giden bir meze onu söyleyebilirim. Kapya biberi çok severim ben. Sabah kahvaltılarda özellikle mevsimindeysek eğer çayın yanında bir tane çiğ olarak tüketmeyi çok severim. Kırmızı kapya biber içeriği çok zengin bir sebzedir. Lif bakımında zengin, yüksek c vitamini içeren, bağışıklık sistemini güçlendiren, kemik sağlığına iyi gelen ve daha bunun gibi bir çok faydası olup insan sağlığına çok faydası dokunan bir sebzedir. Bolca tüketmeliyiz derim. Deneyin seveceğinize eminim. 

       MALZEMELER

  • 3 adet büyük boy kapya biber
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Bir tutam kıyılmış dereotu
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Biberlerin çekirdeklerini temizleyip orta büyüklükte küp küp doğrayın. Geniş bir tavaya zeytinyağı ve biberleri alıp kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin. Sonrasında biberleri kalan yağı ile birlikte ayrı bir kabın içine alıp ılımasını bekleyin. Yeterince tuz ekleyin. Sarımsağı yoğurtla birlikte karıştırıp biberlere ilave edin ve karıştırın. Kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine tekrar bir miktar dereotu serpin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar