NOHUT TAVA

     NOHUT TAVA

     Nohut tava abartısız hayatımda yediğim en güzel lezzetlerden biri diyebilirim. Urfa yöresine ait bir yemek olduğunu ve hatta sabahları kahvaltı için yapıldığını biliyorum. Bana sorarsanız her öğünde yenilebilir çünkü gerçekten çok lezzetli olmasının dışında  çok da besleyici ve de doyurucu özelliği olan bir yemek. Yanında bir de ayran olsun, bence olmazsa olmazı. Başka inanın hiç bir şeye gerek yok. Üstüne bir de diyorum ki bu tarif nohut sevmeyene bile kaşık kaşık yedirir buna eminim. Bana düşen de sizleri bu inanılmaz lezzetle tanıştırmak. Umarım denersiniz çünkü çok seveceksiniz

       MALZEMELER

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Tuz
  • Karabiber
      HAZIRLANIŞI

      Nohutları büyük boy borcam kabın içine alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, doğranmış sarımsak, kabukları soyulup küp küp doğranmış domates, küp küp doğranmış kapya ve sivri biber, salça ve diğer malzemeleri ilave edip bir güzel karıştırın. Üzerine ıslatılmış pişirme kağıdı yerleştirin. 200 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirin. Pişirme esnasında fırını açıp yemeği bir kere olmak üzere şöyle bir karıştırın. Fırından çıkan yemeğin üzerine bir tutam kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar