SIKICIK ÇORBASI
SIKICIK ÇORBASI
Kütahya yöresine ait sıkıcık çorbası yani yöresel nefis bir çorba yapacağız bugün. Tarhana ile bulgurun bir araya gelip böyle leziz bir çorbaya dönüşmesi sanırım sizleri birazcık şaşırtacak. Her ne kadar bir çorba olarak bilinse de benim için doyurucu ve de besleyici olma özelliği ile de pekala bir ana yemek olabilir. İnanın her gün olsa bıkıp usanmadan içebileceğim bir çorbadır. Unutmadan birde çorbanıza sarımsaklı yoğurt ilave ederseniz olay bambaşka bir lezzete doğru gidiyor olacaktır. Şu kış günlerinde yapıp bol bol sıcacık tüketin bence. Yöresel lezzetleri seviyorsanız eğer sıkıcık çorbası tarif defterinizde mutlaka en sağlamından yerini almalı.
MALZEMELER
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı toz tarhana
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 litre + 1 su bardağı su
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
Yorumlar
Yorum Gönder