PORTAKAL SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI

    PORTAKAL SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI

    Mevsime uygun tadı damaklarda iz bırakacak şık sunumu ile de görenlerden bol beğeni toplayacak kendi dalında çok iddialı bir tarifle geldim. Evet iddialı diyorum çünkü bu güzel sözleri sonuna kadar hak ettiğini düşündüğüm hafif ve güzel bir tatlı:) Portakal sosu ile birlikte tam bir kış tatlısıdır bana göre. İrmik sütlüsünden şerbetlisine hepsine çok yakışan bir üründür. İrmikli tatlıları severim. Sütlü olanlarına ayrı bir bayılırım. Buda yapımı son derece pratik bir tatlıdır. Portakal soslu sütlü irmik tatlısı tarifini denemeye karar verdiğinizde sizlere önerim bir gün öncesinden yapıp dolaba koymanızdır. Sütlü tatlılar bu şekilde dolapta dinlendirildiği zaman daha lezzetli olmakla birlikte bu tür tatlılardan daha iyi sonuçlar alırsınız. 

      MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Üzerini süslemek için Hindistan cevizi 
      Portakal sosu için;
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
      HAZIRLANIŞI
 
      Tencereye süt, irmik ve şekeri alıp ocakta sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağı ekleyip tereyağı içinde eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Hafif ısladığınız 30 cm büyüklüğündeki tart kalıbına tatlıyı dökün ve buzdolabında soğuyana kadar dinlendirin. Küçük bir sos tenceresine portakal suyu, şeker ve nişastayı alıp ocakta kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. İçine vanilya ve tereyağı ilave edip iyice karıştırın ve ocaktan alın. Tatlıyı geniş bir servis tabağına ters çevirin. Tatlının orta kısmına sosu dökerek yayın. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin. Tekrar buzdolabına alıp iyice soğumasını bekleyip dinlendirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar