ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

     ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

     Hepimiz biliriz ki ana yemeklerin yanında olmazsa olmazıdır pilav. Bu durum bizim evde de aynen bu şekilde geçerli olup ana yemeğin yanında gözler masada illa ki bir pilav arar. Hatta bazen ya yorgunluktan ya üşengeçlikten olsa gerek amaan bu yemekte pilavsız olsun der ve yapmadığım zaman pilavsız nasıl yiyeceğim ben deyip masada isyan bayraklarının sallandığı çok olmuştur:) Neyse yani kısacası galiba biz pilavı biraz fazlaca seviyoruz. Anladığınız üzere pirinç ve bulgur pilavı çeşitli ve lezzetli halleri ile bizim evde dönüşümlü olarak masada her daim yerini almaktadır. Ama birde bu pilavlara alternatif miss gibi tereyağlı bir şehriye pilavı vardır. Bilmiyorum daha önce denediniz mi ama oda çok lezzetli olur. Bana kalırsa yanına ana yemek bile istemez biraz yoğurt ve taze yeşil salata ile harika bir öğün olur.

      MALZEMELER

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Yapışmaz yüzeyli geniş bir tavaya sıvıyağ ve tereyağı alıp eriterek ısıtın. Şehriyeleri ilave edip sürekli karıştırarak rengi pembeleşene kadar kavurun. Su ve yeterince tuz ekleyip şehriyeler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pilavı servis edeceğiniz zamana kadar ara ara karıştırın. Pilav bu şekilde daha bir tane tane olacaktır. Afiyet olsun. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar