ÇİKOLATA SOSLU MUZLU KEK

     ÇİKOLATA SOSLU MUZLU KEK

     Ama ben buna kek diyemem ki dersem büyük haksızlık olur çünkü görünümü ve lezzetiyle pasta tadında harika bir şey oldu. Evdeki malzemelerle ancak bu kadar güzel bir şey ortaya çıkabilirdi. Kızımın bugün okuldan gelecek olan arkadaşları için çabucak hazırlanıverdi bu güzelim kek. Sosumuzu da ev yapımı kendimiz yaptık. Dolapta bekleyen muzlar heyy bizde katılabilir miyiz deyince ne demek efendim tabii ki de deyip muzların da o tatlı desteği ile kek dilimlerinin  kimisi çayla kimisi de kahve ile günün sonunda afiyetle keyifle tüketilmiş oldu. Sizlere de aynı keyfi vermesi dileğiyle :)

     MALZEMELER

  • 2 adet yumurta ( oda ısısında )
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet muz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
  • Üzeri için kıyılmış fındık
      Çikolata sos için;
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
      HAZIRLANIŞI

      Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp iyice çırpın. Üzerine süt, sıvıyağ, un, vanilya, kabartma tozu ve kakao ilave edip iyice karıştırın. Tereyağı ile iyice yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında kürdan kontrolü ile pişirin. Pişen keki oda ısısında soğumaya bırakın. Dinlenip soğumuş olan keki ters çevirip servis tabağına alın. Sosu için tencereye sırasıyla tüm malzemeyi alın ve koyulaşıp kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muzları ince ince dilimleyip kekin üzerine yerleştirin. Hazırlanan çikolata sosu kekin üzerine dökün. Spatula yardımı ile sosu kekin üzerine yayın. Sos soğuduktan sonra üzerine kakao serpin. Üzerine kıyılmış fındık gezdirin. Evinizdeki farklı malzemeler ile de süsleyebilirsiniz. Buzdolabında biraz dinlendirin. Afiyet olsun.   
       

Yorumlar

Popüler Yayınlar