NOHUT PÜRESİ
NOHUT PÜRESİ
Patates püresini sevmeyenimiz yoktur herhalde. Ama sizleri şaşırtacak en az onun kadar lezzetli bir püre tarifi ile tanıştırmak istiyorum. Evet doğru duydunuz o bir nohut püresi. Nohuttan da harika bir püre olabiliyor emin olun:) Özellikle de vejetaryen olup bu şekilde beslenenlerin bu püre tarifi ile en kısa zamanda tanışmaları gerekiyor. Aslında vejetaryen olmaya de gerek yok diyerek herkesin kolaylıkla yapıp afiyetle tüketebileceği bir lezzetdir nohut püresi. Mutlaka bir şans verin. Akşam için tavuk köftenin yanına yapmıştım herkes sildi süpürdü diyebilirim. Farklı tarif ve lezzetleri denemeyi seviyorsanız sizlerin de bu tarifi seveceğinizden son derece eminim.
MALZEMELER
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Nohutları ilk aşama olarak önce bir blenderden geçirin. Nohutları bir kaba alın ve üzerine eritilmiş tereyağı, süt, zerdeçal, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. Nohutları tekrar püre kıvamına gelene kadar blenderden geçirin. Üzerlerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder