YAZ TÜRLÜSÜ
YAZ TÜRLÜSÜ
Dolapta kalmış tek tük sebzelerin en güzel değerlendirilmiş halidir yaz türlüsü. Hem hafif hem pratik hem de lezzetli bir yemektir. Bundan iyisi can sağlığı daha ne olsun ki. Benim de çok sevdiğim ve yaz aylarında sıkça da yaptığım bir yemektir. Yanında bir kase yoğurt ile şenlik olur. Sağlıkla kalın.
MALZEMELER
- 3 adet patates
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 5-6 zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın, tencerede rengi dönene kadar zeytin yağı ile birlikte kavurun. Salçasını ilave edip karıştırın. Yemeklik doğranmış domatesleri ilave edin. İri küpler şeklinde doğranmış sebzeleri sırasıyla patates, kabak, patlıcan ve 2-3 parçaya kesilmiş sarımsakları ilave edin. Hepsini şöyle bir alt üst edip karıştırın. Su, yeteri kadar tuz ve karabiber ilave edip sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder