VİŞNELİ KEK


    VİŞNELİ KEK

    Bahçeden toplanan taze vişnelerle ne yapılabilirdi, tabii ki güzel bir vişneli kek. Taze ve kuru meyvelerin keklere kattığı o mayhoş tadı seviyorum. Tatlı ve ekşi ikisi bir arada. Vişnelerden dondurucuya da atıyorum bir miktar. Durur muyum kışın da yapıyorum bu nefis vişneli keklerden. Meyveli kekleri seviyorsanız ve vişnelerin de tam zamanıyken bu tarif kaçmaz benden söylemesi :)

   MALZEMELER

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı taze ya da dondurulmuş vişne
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için pudra şekeri
  HAZIRLANIŞI

  Vişneleri ikiye üçe kesin. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine sıvı yağ, tereyağı, süt ve unu yavaş yavaş ekleyerek iyice karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısını dökün. Üzerine vişnelerin yarısını yerleştirin. Kalan kek hamurunu vişnelerin üzerine dökün. Kalan vişneleri de üzerine yerleştirin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar