LİMONLU KURABİYE
LİMONLU KURABİYE
Daha hamurunu yoğururken bile evi miss gibi bir limon kokusu sarar. Dışı çıtır içi yumuşacık en kolayından, en güzelinden limonlu kurabiye tarifi ile huzurlarınızdayız. Bu güzel tarif katı yağ veya tereyağ kullanmak istemeyenler için de ekstra sevindirici olacak bence. '' Tarifi denedim ama tutturamadım '' gibi bir endişeniz olmayacak çünkü daha önce hiç kurabiye yapmamış olanlar bile kolaylıkla yapabilecek. Siz hiç dert etmeyin , çayı da koyun bir yandan demlensin :)
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 3 su bardağı un
- Bulamak için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına yumurta , pudra şekeri ve sıvı yap alıp karıştırın. Üzerine limon suyu ve limon kabuğunun rendesi,vanilya, kabartma tozu ve unu da yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurun. Hafif ele yapışan bir hamur olacak. Elinizi yıkadıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve pudra şekerine bulayıp hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15- 20 dk arası beyaz kalacak şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder