EV YAPIMI TAVUK DÖNER
EV YAPIMI TAVUK DÖNER
Evde tavuk döner yapmak bu kadar kolay mıydı diyebileceğiniz güzel bir tarifim olacak bugün. Evet gerçekten çok kolay. Tadı tuzu lezzeti nasıl peki diye sorarsanız da, evet yine sizlere dışarıda yediklerinizi aratmayacak kadar nefis oluyor desem, inanın öyle. İster lavaş arası yapın, ister çatallayın ama bence mutlaka yapın. Sağlıkla kalın.
MALZEMELER
- 8 adet kemiksiz kalça but
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kabın içine yoğurt, salça, rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ, tuz ve baharatları alın. Soğanı rendeleyip bir süzgeç yardımıyla suyunu sıkın ve soğanın suyunu kabın içine alın. Hepsini bir iyice karıştırın. Tavuk etlerini bu sosun içine alıp iyice bulayın. Üzerini streç filmle kapatıp iki saat kadar buzdolabında dinlendirin. Etleri streç filmin üzerine alın ve kalın rulo şeklinde sarın, iki ucunu kendi etrafında çevirerek iyice sıkılaştırın. Bu şekilde dondurucuya atın ve 24 saat dinlendirin. Dondurucudan çıkardığınız eti ince dilimler halinde kesin. Tavaya tereyağını alın. Etlerin bir kısmını tavaya alın ve suyunu salıp çekene ve hafif pembeleşene kadar yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder