KUSKUS PİLAVI
KUSKUS PİLAVI
Hadi gelin farklı bir pilav tarifi yapalım bugün. Bulgur pilavına ve pirinç pilavına biraz ara verip en pratiğinden nefis bir kuskus pilavı hazırlayalım. Aynı şeyleri yemekten sıkılır bazen insan. O yüzden farklılıklar güzeldir diyelim. Ana yemeklerinizin yanında bir tamamlayıcı olarak yapabileceğiniz lezzetli bir seçenek olacak.
MALZEMELER
- 2 su bardağı kuskus
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı su
- 1 küçük kase ufalanmış beyaz peynir
HAZIRLANIŞI
Tereyağı uygun bir tencereye alıp eritin. Kuskusları ilave edip 3-4 dk kavurun. Tuz ve suyunu ilave edin. Kapağını kapatın ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 5 dk dinlendirdikten sonra peyniri ilave edip karıştırın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder