AYRANLI KOLAY PİŞİ
AYRANLI KOLAY PİŞİ
Kahvaltılarda çok sevilen ve sıklıkla tercih edilen yumuşacık puf puf pişiler yapacağız bugün. Hem de çok az bir malzeme ile çok kısa sürede hazırlayacağız. Bizim evde de çok sevilir. Bir bardak ayranınız varsa gerisi çok kolay olacak. Sağlıkla kalın.
MALZEMELER
- 1 su bardağı ayran
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Bolca sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına ayran ve tuzu alıp karıştırın. Kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Bana 3 su bardağı yeterli oldu. Ama sizler kullandığınız ayranın koyu ve sulu olması halinde un miktarına dikkat edin, un az gelirse ilave edebilirsiniz. Yoğurulan hamuru çok hafif un serpilmiş tezgahın üzerine alın ve bir merdane yardımı ile yarım santimetre eninde, büyükçe açın. Hamuru uzunlamasına ve enine kesip kareler oluşturun. Tavaya sıvı yağ alıp iyice kızdırın. Kızgın yağın içine hamurları atıp iki taraflı çevirerek kızartın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder