SOĞANLI YUMURTA


    SOĞANLI YUMURTA

    Saray mutfaklarına dayanan bir geçmişi olan leziz bir kahvaltılık tarifim var bugün. Yanında çay olsun yeterli, başka hiç bir kahvaltılığa gerek duymadan ekmeği bana bana yiyeceksiniz. Yaz kış fark etmez ama benim daha çok kış aylarında sıkça sofraya getirdiğim bir kahvaltılıktır. Ama pekala da sizler canınız ne zaman ve hangi öğünde tüketmek isterse yapabilirsiniz. Yazdan sonra kış diyerek paylaşmış ve söylemiş olayım şifadır diyorum, mutlaka deneyin.

   MALZEMELER

  • 3 adet orta boy soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
   HAZIRLANIŞI

   Soğanları ince ince piyazlık doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya tereyağı ile soğanları alın ve tereyağı eriyene kadar karıştırın. Kapağını kapatın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak soğanlar yumuşayıp hafif rengi sarıya dönene kadar pişirin. Soğanlar pişince salça, yeteri kadar tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Son olarak içine yumurtaları kırın. Şöyle bir hafifçe karıştırın. Kapağını kapatıp yumurtalar da pişince servis edin. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar