UN KURABİYESİ


    UN KURABİYESİ

    Kurabiye denilince sanırım akla ilk gelen kurabiye un kurabiyesidir. Çay kahve yanına en çok yakışanlardandır. Yerken ağızda dağılma gibi tatlı bir şöhreti vardır ki doğrudur. Ee o zaman bu nefis kurabiyeyi illaki de pastanelerden almak zorunda değiliz. Aynı lezzeti evimizde de çok kolaylıkla yapabiliriz. Evdekilerin canı tatlı bir şeyler çekti ve bu gördüğünüz kurabiyecikler kısa sürede hazırlanıp pişiverdi. Doğrusu kahveyle de nefis oldu. Sadece 3 malzeme ile en pratiğinden ortaya güzel bir kurabiye servis edebilirsiniz 😊 Sağlıkla kalın.

    MALZEMELER

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
   HAZIRLANIŞI

   Yoğurma kabına yağ ve pudra şekerini alıp karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin (un miktarı az gelirse ilave edebilirsiniz). Hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze alın ve tezgahın üzerinde uzun dikdörtgen şekli verin. Üzerine çatalla şekil verin. İki parmak eninde dilimleyin. Tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin. (Unutmayın kurabiyeler kızarmayacak, beyaz kalmasına dikkat edin.) Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar