YOĞURTLU KABAKLI DEREOTU MEZESİ


      YOĞURTLU KABAKLI DEREOTU MEZESİ

      Şu inanılmaz sıcak yaz günlerinde içinizi bir nebze de olsa ferahlatacak güzel bir tarifle geldim. Yoğurtlu Kabaklı Dereotu Mezesi. Elimizdeki malzemelerle hazırlayabileceğimiz harika bir meze diyorum. Ana yemeklerinizin yanına çok yakışacak. Serin serin bir lezzet. Hem sağlıklı hem lezzetli. Bazı tarifler vardır hem mutfağı hem de sofraları ferahlatır.. İşte bu meze tam da öyle bir tarif diyorum. Bu tarifi hazırlamak hem çok pratik hem de misafir sofralarına göz kırpan türden. Mutlaka deneyin derim. Mezenin sunumunu ben küçük çömlek kaplarda yapmak istedim. Hem şık hem de porsiyonluk oldu. Sizlerde denerseniz yorumlarınızı beklerim💛🌿Sevgiler..

        MALZEMELER

  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet kabak
  • 2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı labne peynir
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Zeytinyağı
  • İri kıyılmış ceviz
         HAZIRLANIŞI

         Kabağı rendelip sunu sıkın. Dereotunu doğrayın. Karıştırma kabına dereotu, kabak, yoğurt, sarımsak, peynir ve tuz ilave edip bir güzel karıştırın. Karışımı servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip ceviz ve kırmızı pul biber ilave edin. Dilerseniz buzdolabında bir süre soğuması için bekletin. Afiyet olsun.        

Yorumlar

Popüler Yayınlar