FIRINDA SOSLU SİGARA BÖREĞİ


      FIRINDA SOSLU SİGARA BÖREĞİ

      Bugün yine çok güzel bir tarifle geldim. Çok pratik ama lezzetiyle sofralara fark katan bir börek tarifi paylaşmak istiyorum: Fırında Soslu Sigara Böreği. Bu tarifte kızartma derdi olmadan, üzeri için hazırladığımız o nefis sosla hem yumuşacık hem de dışı güzelce kızaran ve hafif çıtır bir dokuya sahip olan güzel bir börek olacak. Özellikle çay saatleri ve kahvaltı sofraları için çok uygun diye düşünüyorum😊Tarife gelecek olursak oldukça kolay. Kızartılmadığı için daha hafif ve üzeri için hazırladığımız sos sayesinde de hem lezzetli hem de farklı bir dokusu olan güzel bir börek. Şöyle diyelim, klasik sigara böreğini bir tık daha lezzetli ve daha hafif bir hale getirmiş olacağız. Soslu ve fırında pişen bu versiyonuyla. Denemek isterseniz şimdiden afiyet olsun. Beğeni ve yorumlarınızı her zaman bekliyorum💛Sevgiler..

        MALZEMELER

  • 5 adet yufka
  • Bir büyük kase ufalanmış yağlı beyaz peynir
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Susam
  • Çörek otu
         Sos İçin;
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ 
         HAZIRLANIŞI

         Her bir yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Peynir ve maydanazu bir kabda karıştırın. Yufkaların geniş tarafına birer yemek kaşığı peynirli karışımdan koyup kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine tüm börekleri yerleştirin. Sos için tüm malzemeyi bir kabın içinde karıştırıp böreklerin üzerine bolca sürün. Üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar