ÇITIR YUFKA MANTISI
ÇITIR YUFKA MANTISI
Bugün sizlere klasik mantı havasında, ama çıtırından çok güzel bir tarifle geldim. Ben buna tam olarak keyif tabağı diyorum ( özellikle de hafta sonu ) Bazen olur ya sadece kendimiz için bir tabak hazırlayıp geçeriz televizyon karşısına. O an tüm günün yorgunluğu hafifler elimizde çatal, gönlümüzde huzur...İşte bu tarif tam da böyle bir keyif tabağı olacak. Dolabta duran iki yufkayla çıktı bu lezzet ortaya. Pratik ama lezzetli bir şeyler ne yapabilirim diye düşünürken😊Sonuç: çıtır çıtır benim için bir mutluluk tabağı oldu. Hem kolay, hem doyurucu, hem de gerçekten çok şık sunumlu bir tarif çıktı ortaya. Siz de benim gibi klasik mantı lezzetini pratik bir şekilde yakalamak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim. İlk lokmada çıtırtısını duyacaksınız, son lokmada ise ' Ben bunu neden daha önce yapmadım?' diyeceksiniz. Tarifi denerseniz yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Sevgiyle..
MALZEMELER
- 2 adet yufka
- 1 kase koyu kıvamlı yoğurt
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı salça
- Kuru nane
- Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Yufkaları önce dörde, sonra her çeyrek parçayı sekize keserek toplamda 32 minik üçgen elde edin. Her bir üçgeni çöp şişe sararak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını ıslayarak yapıştırın. Tavada bolca sıvıyağ kızdırın ve yufka rulolarını altın rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Yoğurdun içine sarımsakları alıp karıştırın. Gerekirse bir çimdik tuz atın. Servis tabağının ortasına bu yoğurdu yayın. Küçük bir tavada tereyağını eritin, salçayı ekleyip kavurun. Hazırladığınız salçalı tereyağını yoğurdun üzerine gezdirin. Kızarttığınız çıtır yufkaları yoğurdun etrafına dizin. Son olarak üzerine kuru nane serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder