KADAYIFLI KEK ( ŞERBETLİ )


      KADAYIFLI KEK ( ŞERBETLİ )

      Bayrama tatlı bir dokunuş: Kadayıflı Kek Tatlıs. Bayram sofraları benim için her zaman özel olmuştır. Hem sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz hem de güzel tatların paylaşıldığı en değerli zamanlardan biri... Bu bayram için kadayıflı kek tatlısı hazırladım. Gerçekten çok nefis bir tatlı. Şerbetli tatlıları seviyor ama klasik olanlardan da biraz daha farklı bir lezzet arıyorsanız sizler için bu tarif harika bir seçenek olacak.Yumuşak keki, üzerinde çıtır kadayıfı ve dengeli şerbeti ile hem göze hem damağa hitap ediyor. Özellikle bayramda gelen misafirleriniz için hem pratik hem de etkileyici bir tatlı arıyorsanız, bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz derim. Ben bu tarz şerbetli tatlıları bir gün öncesinden hazırlıyorum. Biliyorsunuz ki tatlıyı böyle dinlendirince tatlının lezzeti daha bir güzel oluyor. Yapılışı son derece de pratik bir tatlı. Tarifin detayları aşağıda sizi bekliyor. Denerseniz yorumlarınızı mutlaka benimle paylaşın, buna sevinirim💕Hepinizin  Kurban Bayramı'nı şimdiden kutluyorum. Sevdiklerimizle birlikte önce sağlık, huzur ve mutlulukla dolu nice bayramlar geçirmemiz dileğiyle. Sevgilerimle...

       MALZEMELER

  • 3 adet yumurta ( oda ısısında )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 sı bardağı yoğurt
  • 1 su batdağ un
  • 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 çay bardağı küçük kırılmış ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
        Şerbeti İçin;
  • 3,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu
        HAZIRLANIŞI

        Öncelikle şerbeti için tencereye su ve şekeri alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 15 dk daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. ( iyice soğusun )  Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp iyice çırpın. Üzerine sıvıyağ ve yoğurt ekleyip karıştırın. Sonrasında un, kadayıf, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip bir güzel tekrar karıştırın. Yağlanmış büyük boy borcam tepsiye karışımı döküp kaşıkla düzleyin. Üzerine tekrardan üzerini örtecek şekilde bolca kadayıf ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Keki fırından alınca ilk sıcaklığı geçer geçmez soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Üzerini kapatıp 10-15 dk oda ısısında bekledikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın. Sonrasında üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. 
     

Yorumlar

Popüler Yayınlar