SODALI TEPSİ BÖREĞİ


     SODALI TEPSİ BÖREĞİ

     Bugün yapımı çok pratik ama damaklarda bıraktığı etkiyle sizlere nefis bir tepsi böreği tarifi ile geldim. Evdeki malzemelerle bir börek ancak bu kadar lezzetli olabilirdi... Hazırlanılan ve her bir katın arasına sürülen o leziz sosla içi yumuşacık, sodanın inanılmaz desteği ile de dışı çıtır çıtır bir tepsi böreği oldu. Hazır yufka ile yapıldı ama asla sıradan bir börek değil onu söylemeliyim. Kolayca yapılabilecek ama sofrada kendini gösteren bir tarif arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Bu börek hem kahvaltıya hem de çay saatlerine çok yakışır. Bence favori börek tarifiniz bile olabilir. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun. Eğer sizler de yaparsanız yorumlarınızı ve hatta fotoğraflarınızı mutlaka bekliyorum. Sevgilerimle...

     MALZEMELER

  • 5 adet yufka
  • 1 kase ufalanmış yağlı beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
      HAZIRLANIŞI

      Sos için derin bir kabın içine süt, su, sıvıyağ ve maden suyunu alıp karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkyı elinizle üçe, dörde bölerek tabana yerleştirin. Üzerine fırça yardımı sos dan her tarafına olacak şekilde sürün. İkinciyi yufkayı da elinizle bölerek aynı şekilde yerleştirin. Üzerine yine sos gezdirin. Üçüncü yufkayı da bölerek yerleştirin. Yine sos gezdirin. Bu aşamada yufkanın üzerine peynirleri yerleştirin. Diğer yufkayı yine elinizle bölerek üzerine yerleştirin. Sos gezdirin. Son yufkayı da aynı şekilde bölerek yerleştirin. Kalan sosun içine yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Sosun tamamını eşit bir şekilde yufkanın üzerine gezdirin. Yufkayı kare dilimler şeklinde kesin ve 35-40 dk dinlendirin. Sonrasında üzerine susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 
    

Yorumlar

Popüler Yayınlar