TAZE YEŞİL SOĞAN KİMÇİSİ ( Pa-Kimchi )
TAZE YEŞİL SOĞAN KİMÇİSİ ( Pa-Kimchi )
Merhabalar, bugün biraz şöyle Uzak Doğuya doğru açılalım mı hep birlikte ne dersiniz? İlk defa denediğim ve bugün sizinle, Kore mutfağından soframa taşıdığım çok güzel ve farklı bir tarifi paylaşmak istiyorum: Taze yeşil soğan kimçisi yani Korece adıyla Pa Kimchi.
Lahana kimçisini duymuşsunuzdur belki ama burda ana karakterimiz yeşil soğanın olduğu bu tarif gerçekten inanılmaz bir şey diyebilirim. Hem görüntüsü hem de iştah açan sosuyla benden tam puan aldı. Sosu da tam anlamıyla ekmek banmalık bir lezzet oldu. Sofrada da büyük bir beğeni toplamayı başardı😊Tatlı ve ekşi dengesiyle bu kimçiye ben bayıldım. ( Koreliler ağzının tadını bilirmiş ) diyesim geldi 😄Neyse hazırlaması da son derece pratik. Yapıp hemen de tüketebileceğiniz gibi, kimçiyi buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra tüketmenizi tavsiye ederim. Kimçinin lezzeti bu şekilde daha iyi bir oturmuş oluyor. Sonuç olarak tarifle ilgili şunu söyleyebilirim, biraz Asya havası, birazda sofralara farklı renk ve enerji gelsin derseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Denerseniz yorumlarınızı bekliyor olacağım. Afiyetle💛Sevgiler..
MALZEMELER
- 12 adet taze yeşil soğan
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
- 3-4 adet ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı tuz ( az gelirse ilave edin )
- 2 yemek kaşığı karışık salça
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
Yorumlar
Yorum Gönder