PRATİK DONDURMALI İRMİK HELVASI

     PRATİK DONDURMALI İRMK HELVASI

     Bugün yine harika bir tarifle geldim. Hem çok kolay hem de inanılmaz lezzetli. Dondurmalı irmik helvası. Bazen canımız tatlı bir şeyler ister ama mutfakta çok fazla da uğraşmak istemeyiz ya.. İşte tam da öyle zamanlar için en kolayından keyifle yapabileceğiniz bir tarif geliyor. Evdeki malzrmelerle kolaylıkla hazırlanıyor ve afiyetle keyifle yeniyor. Sadece bu tarifte bilinen yöntemin dışında helvayı en pratik hali ile sunum yaptım. Genellikle dondurma irmik helvasının içine konur ve o şekilde servis edilir. Ama ben bu sefer farklı bir yol izleyerek, uğraşmadan herkes kolaylıkla yapabilsin diye alt kata dondurma, üst kata helva şeklinde sunum yaptım. Biraz tahin gezdirip bademle süsledim. Sonuç sade ama bana göre şık oldu. Yani ev yapımı bir tatlının en samimi hali diyelim😊Seveceğinize eminim. Denerseniz yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler...

      MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Sade dondurma
  • Tahin ( isteğe bağlı )
  • Bir kaç tane badem
       HAZIRLANIŞI

       Tavaya tereyağı alıp eritin. Üzerine irmiği ekleyip kısık ateşte rengi dönene kadar sürekli karştırarak kavurun. İrmiğin rengi güzelce kahverengiye dönünce şekeri ilave edip bir kaç dakika daha karıştırarak kavurun. Ardından yavaşca süt ve suyu ilave edip yine sürekli karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Sonrasında servis kaselerine önce iki kaşık dondurma koyun, üzerine irmik helvası ekleyin. Üzerine incecik tahin gezdirip bademle süsleyin. Afiyet olsun. 
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar