MAKARNA MANTISI

      MAKARNA MANTISI

      Merhabalar,

      Bugün mutfakta kızımın sevdiği yemeği hazırladım. Makarna Mantısı. Yani yine çok pratik ama çok lezzetli bir tarifle karşınızdayım😊Biliyorum klasik mantıyı hepimiz çok seviyoruz, o ayrı. Ama yapımı biraz zahmetli bir o kadar da zaman alabiliyor. O nedenle hiç endişeniz olmasın o nefis mantı lezzetini çok daha kolay bir şekilde elde ediyor olacağız. Bu tarifte tüm malzemeleri ile bir mantıda aradığımız her şey var. Evdeki malzemelerle yapılabilecek, hem ana yemek hem de konfor yemeği tadında harika bir tarif diyebilirim. Ayrıca da bu pratik tarif hem hafta içi akşamları hem de ' bugün ne pişirsem ' dediğiniz günlerde imdadınıza yetişecek türden. Umarım dener ve seversiniz. Denerseniz bana yorum bırakmayı unutmayın. Hepinize şimdiden afiyetler olsun. Sevgiler..

        MALZEMELER

  • Yarım paket mantı makarna
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivi biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
         Üzeri İçin;
  • 1 kase koyu kıvamlı yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
          Sosu İçin;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yeme kaşığı domates sosu
          HAZIRLANIŞI

          Geniş ve yanmaz yüzeyli tavaya sıvıyağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberi  alıp yumuşayana kadar kavurun. Sonrasında kıymayı ekleyip rengi dönene kadar güzelce kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Makarnayı ilave edip bir güzel karıştırın. Tuz, karabiber ve suyunu ilave edip makarna suyunu çekene kadar pişirin. Pişen mantı makarnayı ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Mantı makarnayı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Tavada tereyağı, salça ve domates sosunu pişirin. Hazırladığınız sosu yoğurdun üzerine gezdirin. Dilerseniz kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar