BAZLAMA EKMEĞİNDEN PRATİK PİZZA
BAZLAMA EKMEĞİNDEN PRATİK PİZZA
Merhabalar, bugün çook pratik ve harika bir tarifle karşınızdayım. Bazlama ekmeğinden nefis pizzalar yapacağız bugün. Hepimizde olur ya bazen mutfağa girmeyi istersin ama şu sıcak günler de özellikle çokta oyalanmak istemezsin. İşte bugün benim için öyle bir gündü. Kahvaltı için kızlara ne yapabilirim diye düşünürken elimde ki bazlamalar geldi aklıma: bazlama ekmeğinden pizza!
Hem de hamur yoğurmadan, mayalanma süreci gibi bir derdi olmayan, sıcacık, çıtır kenarlı, bol malzemeli bir pizza hazırlamak inanılmaz keyifliydi😊Sanırım bu son derece lezzetli ve pratik pizza tarifi önümüzde ki günlerde sofrada yerini sıklıkla alacak gibi görünüyor. Sizlerde eğer daha önce böylesini denemediyseniz mutlaka deneyin derim. Özellikle çocuklar çok sevecek. Ben tarifte klasiklerden şaşmadım ama sizler üzerine damak tadınıza göre dilediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz. Bu haliyle tam bir ev pizzası oldu diyebilirim. Hem pratik, hem doyurucu, hem de çok eğlenceli bir tarif oldu. Denerseniz yorumlarınızı beklerim. Hadi şimdi tarif kısmına geçelim...👇MALZEMELER
- 2 adet bazlama ( 300 gr )
- 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
- Dilimlenmiş sucuk
- Dilimlenmiş siyah zeytin
- Dilimlenmiş kırmızı biber
- Dilimlenmiş sivri biber ( dilediğiniz kadar )
Sos İçin;
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı kekik
HAZIRLANIŞI
Bazlamaları enine ortadan ikiye kesin. 4 adet pizza alt taban ekmeğimiz olacak. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bazlamaları tepsiye alın. Sosu bir kabda karıştırıp bazlamaların eşit bir şekilde üzerlerine bir fırça yardımı ile sürün. Üzerlerine kaşar peynir ilave edin. Üzerlerine tekrar diğer malzemelerden yerleştirin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırını ayar olarak pizzaların üst kısmını pişirecek şekilde ayarlayın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder