ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA KAVURMASI
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA KAVURMASI
Son derece kolay ve bir o kadarda lezzetli olan tadı tuzu yerinde nefis bir tarifim var. Sizde benim gibi taze barbunyaları yazdan alıp dondurucuya attıysanız harika bir öğün hazırlayacaksınız emin olun. Barbunya sevmeyenin bile bu tarifle kaşık kaşık yediğini bilirim:) Mutlaka deneyin.
MALZEMELER
- 2 su bardağı haşlanmış barbunya
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı ve biberleri zeytinyağda kavurun. Domatesleri yemeklik, sarımsakları ince doğrayıp ekleyin. Barbunyaları katın. Tuzunu ve kırmızı pul biberi de ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dk kadar pişirin. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder