UN HELVASI
UN HELVASI
Türk mutfağımızın vazgeçilmez tatlarından biri olan un helvası lezzetli olduğu kadar biliyorsunuz çokta kolay ve yapıldığı zaman kaşık kaşık yedirten bir tatlıdır. Kolaydır ama biraz sabır ister sabrın tatlısıdır un helvası. Çayınızı demlerken bile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Sonuç olarak ben kaşık şekli vermeye çalıştım ama ne derece başarılı oldum bilemiyorum. Sizler daha iyisini yapabilirsiniz :)
MALZEMELER
- 200 gr tereyağ
- 3 su bardağı un
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- bir küçük kase doğranmış ceviz içi
Şerbeti için ;
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tavaya tereyağı alın ve eritin. Sıvı yağ ve unu da ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Bir yandan da sıcak suyun içine şekeri katıp karıştırarak eritin. Unun rengi kahverengiye dönüştüğü zaman cevizi ekleyin. Şerbeti azar azar ilave edin ve suyunu çekene kadar karıştırın. İstediğiniz gibi şekil verin. Un helvası hazır. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder