İRMİKLİ HİRA TATLISI
İRMİKLİ HİRA TATLISI
Ne güzel bir nimettir şu irmik, tatlıya da yakışır tuzluya da. Aslında sütlü tatlılar benim baştacım olsa da ne yalan söyleyeyim irmiğin bu şerbetli tatlısına asla hayır diyemiyorum. Oldukça da bereketli bir tatlı, hazırlaması da kolay. Hadi bakalım kolay gelsin :)
MALZEMELER
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Bulamak için;
- Yarım su bardağı irmik
HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içinde sırasıyla tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Cevizden az büyük parçalar alıp yuvarlayın ve irmiğe bulayın. Fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında altı ve üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti pişirmiyoruz. Suyu ve şekeri bir kapta iyice eriyene kadar karıştırın. Şerbet hazır. Fırından çıkan tatlıların üzerine sıcakken, şerbeti dökün ve şerbet çekene kadar dinlendirin. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder