KIYMALI KAPUSKA
KIYMALI KAPUSKA
Lahana yemeği denilince ilk akla gelen sanırım kapuska yemeği. İçerdiği B,C ve E vitaminleri sayesinde sağlığımız için ne kadar faydalı bir sebze olduğunu sanırım anlatmama gerek yok. İşin içine birde kıyma girince artık kaşık kaşık yada ekmek banarak yanında bol ayranla ister ye ister seyret :)
MALZEMELER
- Orta boy lahananın yarısı
- 250 gr kıyma
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 4 su bardağı su
- tuz
- karabiber
HAZIRLANIŞI
Lahanayı ince ince doğrayın. Tencerede soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağla birlikte kavurun. Kıymayı ekleyin tekrar kavurun. Salçayı katın karıştırın. Lahanaları azar azar ekleyerek karıştırın. Damak tadınıza göre tuzunu, karabiberini ve yıkanmış pirinci de katıp 4 bardak suyunu da ekleyin ve lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Su miktarı az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder