TOPALAK ÇORBASI
TOPALAK ÇORBASI
Yöresel lezzetleri ayrı bir seviyorum. Bunları sizlerle de paylaşıyor olmam açıkcası beni daha bir mutlu ediyor. Bu tariflerin unutulmaması taraftarıyım çünkü. Topalak çorbası da bizlere Anadolunun lezzetli miraslarından biridir. Bu son derece leziz çorba hem besleyici ve de doyurucu olması nedeni ile özellikle de soğuk kış aylarında sofralarda yerini sıklıkla almalı diye düşünüyorum. İçeriğindeki yüksek lif ve protein açısından oldukça zengin bir yemek olma özelliğini taşıyor. Daha önce denemediyseniz bu sayfada bu tarifle tanışın isterim. Anadolu kokan sıcacık bir çorba. Son olarak çorbayı servis ederken dilerseniz üzerine limon suyuda ekleyebilirsiniz yakışır. Şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 150 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Diğer Malzemeler için ;
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 7 su bardağı su
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Köfttesi için bulgur ve irmiği yoğurma kabına alın. Üzerine sıcak suyu ekleyip 15 dk bekletin. Ardından geriye kalan tüm malzemeyi ilave edip bir güzel yoğurun. Köfte hamurundan küçük parçalar alıp elinizi ıslatarak küçük yuvarlak köfteler yapın. Köfteleri unlanmış tepsinin içine koyun. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Sonrasında köfteleri, nohut, sarımsak, tuz ve baharatları ilave edip 20-25 dk pişirin. Afiyet olsun.
Bayıldım tek kelıme🥰
YanıtlaSilTeşekkür ederim afiyet olsun :)
YanıtlaSil