MANTARLI HUMUS


      MANTARLI HUMUS

      Eski zamanlardan günümüze kadar gelmiş ve Orta Doğu mutfağının en çok bilinen ve sevilen tatlarından biri olan humus tarifimle geldim. Humus benim çok severek tükettiğim lezzetlerden biridir. Bana göre ayrıca da besleyici özelliği ile de dikkat çeken bir mezedir. Protein açısından oldukça zengin olmakla birlikte içersindeki tahin desteği ile de sağlıklı yağlar içerir. Aslında bana göre tam bir şifa kaynağı diyebilirim. O nedenle sofralarda yerini sıkça almalı diye düşünüyorum. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki vegan ve vejetaryan beslenenler için de yine harika bir alternatif olacaktır. Mutlaka denemeliler. Ben bu tarifimde humusa mantar ilave ederek farklı bir dokunuş yapmak istedim. Yerinde ve lezzetli bir dokunuş oldu. Sizlerede tavsiye ederim. Bu arada tek bir kötü tarafı, ekmeği bol tutun arkadaşlar😊

        MALZEMELER
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı su
  • Tuz
        Üzeri için;
  • 400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı labne peynir
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • 2-3 dal kıyılmış maydanoz
  • 2-3 dal kıyılmış taze nane yaprağı
         HAZIRLANIŞI

         Humus için tüm malzemeyi alıp pürüzsüz kıvam alana kadar blenderden geçirin. Uygun bir servis tabağına kaşıkla yayarak yerleştirin. Mantarı yıkayıp temizledikten sonra irice doğrayın. Yanmaz bir tavanın içine alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından tereyağı ekleyip 1-2 dk soteleyin. Mantarı başka bir kabın içine alıp ılımasını bekleyin. Sonrasında peynir ve yoğurt gerekirse yeterince tuz ekleyip karıştırın. Mantarı humusun üzerine ilave edin. Pul biber, zeytinyağ, maydanoz ve nane yaprakları ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun. 
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar