SÜTLÜ BAL KABAĞI TATLISI


     SÜTLÜ BAL KABAĞI TATLISI

     Sütlü ve bal kabaklı çok hafif güzel bir tatlı tarifim var. Mevsimi geçmeden paylaşayım istedim. Çünkü bal kabağını ve onunla yapılan bu tatlıyı çok severim. Sizlerinde bir an önce bu lezzetle tanışmanızı isterim. Yapımı da oldukça pratik bit tatlıdır. Bu tatlıyı gerek kıvamı olsun, gerek tatlıya vermiş olduğu o çok güzel rengi ve aroması ile çok seveceğinize ınanıyorum. Bal kabağını seviyorsanız ve mutfakta farklı lezzetler denemek sizi mutlu ediyorsa bu sütlü bal kabağı tatlısını tatmalısınız derim. Bu arada sunumda ben üzerlerine biraz tahin de gezdirdim ki çok yakışıyor. Ama isteğe bağlı dilemezseniz sade olarakta tüketebilirsiniz.

       MALZEMELER

  • 400 gram bal kabağı
  • 6 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • Üzeri için tahin ve toz fıstık
        HAZIRLANIŞI

        Öncelikle bal kabaklarını küp küp doğrayın. Yanmaz yüzeyli bir tavaya alıp üzerine şekeri ilave edin. Kapağını kapatıp 1 saate yakın bekletin. Sonrasında bal kabaklarını orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pişen bal kabaklarını ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderden geçirin. Tencereye süt, nişasta ve un alıp önce bir güzel karıştırın. Sonrasında ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Ocaktan alıp bal kabağı püresini ilave edin ve bir güzel karıştırın. Tatlıyı küçük boy kaselere paylaştırın. Üzerlerine biraz tahin gezdirip toz fıstık yada kıyılmış cevizle süsleyin. Buzdolabında soğuması için bir süre dinlendirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar